Zagreb Pride 2013 – Ovo je zemlja za sve nas!

Kategorija: Vesti / Datum: jun 12, 2013

U subotu u Zagrebu, 15. juna 2013. godine, od 14 h na Trgu žrtava fašizma, održaće se dvanaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodice Zagreb Pride 2013 pod sloganom OVO JE ZEMLJA ZA SVE NAS!

Kako navodi organizacioni odbor, okupiće se pod zastavama duginih boja, zastavama jednakosti i slobode, u znak borbe, solidarnosti i otpora, za neotuđiva ljudska prava i  dostojanstvo. Takođe, organizacioni odbor Zagreb Pride 20123 poziva sve građanke i građane da dignu glas i podrže LGBTIQ porodice i sve LGBTIQ osobe širom Hrvatske. Organizatori su uputili poziv svim građanima/kama, nevezano za njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje i bilo koju drugu osnovu, da iskažu podršku i solidarnost u zagovaranju jednakosti, dostojanstva i ravnopravnosti svih lezbejki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i naših porodica – dolaskom na Povorku ponosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>