Više od polovine zaposlenih gej muškaraca i lezbejki još uvek nisu autovani na poslu

Kategorija: Lobiranje / Datum: maj 12, 2014

Iako podrška unapređenju LGBT ljudskim pravima i istopolnim brakovima raste, više od polovine zaposlenih gej muškaraca i lezbejki još uvek se ne oseća dovoljno komforno pri pomisli o autovanju na poslu


Većina, ili tačnije 53 odsto zaposlenih gej muškaraca, lezbejki i transrodnih osoba skrivaju svoju seksualnu orijentaciju na poslu, pokazalo je ispitivanje na 806 LGBT osoba i 879 strejt osoba sprovedeno od strane agencije Human Rights Campaign.

Foto: money.cnn.com/

Foto: money.cnn.com/

Procenat se, uistinu na gore, malo promenio od 2009. godine, kada je iznosio 51 odsto, uprkos mnogobrojnim pozitivnim vestima za zaposlene LGBT osobe. Rekordan je broj firmi koje imaju povlastice za LGBT zaposlene, te uvode politike protiv diskriminacije.

Sem toga, širom Amerike odigrao se veliki preokret, pa sada više od pola populacije podržava istopolne brakove, među njima i brojni političari i biznis lideri.

Istovremeno, nikakav federalni zakon ne štiti LGBT osobe od diskriminacije od strane poslodavaca. Na tu problematiku odnosi se pregršt lokalnih zakona u svakoj saveznoj državi.

Čak i kompanije koje se javnosti predstavljaju kao LGBT frendli ne uspevaju da taj status zadrže kad je posredi celokupna radna snaga.

Da nije dovoljno samo uvoditi politike, već ih i širiti i sprovoditi, a da lideri u kompanijama moraju biti na oprezu zbog postojanja nesvesne pristrasnosti navela je Dina Fidas, direktorka programa za jednakost na radnom mestu pri organizaciji Human Rights Campaign.

Jedan u četiri LGBT ispitanika izjavljuje da se na poslu suočava sa kontinuiranim uvredljivim komentarima uključujući i „to je tako gej!“. Jedan od pet ispitanika navodi da su tražili novi posao zbog neprihvatanja na radnom mestu.

I dok 81 odsto strejt ispitanika tvrdi da LGBT osobe ne bi trebalo da se kriju na poslu, više od polovine ipak ne bi volelo da čuje detalje o njihovim vezama, bez obzira na generalnu učestalost takvih razgovora u kancelarijama.

Kao rezultat ovakvog stanja, logična je i izjava da oko 35 odsto LGBT osoba koje tvrde da u radnom okruženju laže o svom privatnom životu.

Fidasova navodi da zbog straha od gubljenja pozicije u društvu veliki broj homoseksualno orijentisanih osoba u istopolne brakove stupa ne obaveštavajući kolege, te da se transrodne osobe često ne usuđuju da počnu proces transformacije u strahu od gubljenja posla. Inkluzivne politike su još uvek lepe ideje sa sastanaka, koje, kako navodi, nisu još postale deo svakodnevne kulture na radnom mestu u Americi.

Izvor: money.cnn.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>