Veče sa Sonnet Gabbard: Strast za društvenom pravdom

Kategorija: NAJAVE, Vesti / Datum: oktobar 22, 2015

Sa velikim zadovoljstvom i radošću najavljujemo veče razgovora sa Sonnet Gabbard na temu Strast za društvenom pravdom – LGBTQ aktivizam i solidarnost sa drugim društvenim pokretima, koje će se održati u sredu 28. oktobra od 18 do 20 h u prostorijama Labrisa


Sonnet Gabbard je aktivistkinja koja živi u Ohaju u SAD-u, gde i predaje kao profesorka na Državnom Univerzitetu na predmetima: Državljanstvo i seksualnost, LGBTQ istorija, Globalne studije seksualnosti i Feministička literatura i popularna kultura. Trenutno živi u Beogradu, gde radi na svojoj doktorskoj disertaciji o antiratnom pokretu i LGBT aktivizmu u Srbiji.

Sonnet headshot february 2014

Sonnet je odrasla u vrlo konzervativnoj sredini SAD-a (ruralnom delu Indijane), gde je već sa 15 godina imala svoje prve aktivističke poduhvate zahtevajući ukidanje diskriminatornih praksi u odnosu na ljude zaražene HIV virusom. Bila je deo mnogih queer, feminističkih, mirovnih inicijativa, akcija i kampanja. Sada, sa svoje 32 godine, u svoj CV može staviti i to da je bila uhapšena tokom antikapitalističkih protesta u kojima je učestvovala, te provela par dana u zatvoru. Kada nije profesorka, kada ne piše ili nije na aktivističkim zadacima, Sonnet voli da provodi vreme na Instagramu, da fotografiše svoja dva psa, lakira nokte ili se uključuje u online diskusije o feminizmu i queer egzistenciji.

Dođite da provedemo uzbudljivo veče sa Sonnet na kom će nam pričati o svom radu na ukidanju zabrane gej braka u Sjedinjenim Državama, pravljenju koalicija između LGBTQ zajednica i drugih društvenih pokreta (kao što su Occupy Wall Street, pokret za zaštitu životne sredine, reproduktivna prava žena, kampanje Black Lives Matter i Say Her Name u kojima aktivno učestvuje), insistiranju na integraciji i vidljivosti problema rasne, rodne i ekonomske nejednakosti unutar LGBTQ pokreta i mnogim drugim važnim aspektima svog aktivističkog rada. Događaj će se održati u prostorijama Labrisa, u sredu 28. oktobra od 18-20h, a prevod će biti obezbeđen.

Razgovor sa Sonnet će voditi: Tijana Popivoda, aktivistkinja Labrisa
Prevod na srpski: Jelena Vasiljević, aktivistkinja Labrisa
Za više informacija pišite na: tijana.popivoda@labris.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>