Uskoro na tržištu – nova mobilna aplikacija isključivo za lezbejke

Kategorija: LezKULTura / Datum: januar 19, 2015

Mobilna aplikacija za upoznavanje namenjena isključivo lezbejkama, indikativnog naziva Scissr, što bez sumnje aludira na seksualnu pozu, uskoro bi trebalo da bude dostupna na tržištu. Kako prenosi Crol a piše Guardian, za ideju o aplikaciji koja bi pomogla lezbejkama u lakšem pronalaženju buduće partnerke zaslužna je instruktorka penjanja Alison Ulrih iz Čikaga.


„Ono što me dovelo do te ideje jeste sâm život i razgovori koje sam vodila s prijateljima o vezama i ženama“, rekla je Ulrih, koja je bila razočarana heteroseksualno orijentisanim aplikacijama i internetskim stranicama kao što su OkCupid, Match i Tinder. I tako je, uz pomoć prijatelja Adnana Beka i developera Ora Interactive, rođena aplikacija Scissr.

scissr_app

Foto: DNAinfo/Stephanie Lulay

Korisnice moraju biti starije od 18 godina, a moći će da objave tri fotografije i lične informacije do 300 reči. Scissr će nuditi i mogućnost razmene privatnih poruka, te opciju koja će drugoj korisnici dati do znanja da ste „zaljubljene“ ili ćete je moći staviti na „listu želja“. Biće vam ponuđeno i postavljanje preferencija poput „neobavezni seks“, „ljubav i veze“, „umrežavanje“ i „prijateljstvo“, a kao mogućnosti seksualne orijentacije biće ponuđeni: lezbejka, biseksualna i „znatiželjna“.

Popularne aplikacije za lezbejke koje postoje na tržištu:Daatch, Brenda i Wing Ma’am

Poput brojnih drugih aplikacija za upoznavanje i razmenu poruka, Scissr će se vezati uz GPS podatke kako bi korisnice pronašle lokacijski što bližu potencijalnu opciju za romansu, ali za razliku od drugih aplikacija Scissr neće ograničiti potragu isključivo na najbližu lokaciju. Iako na tržištu već postoje popularne aplikacije za lezbejke, poput Daatch, Brenda i Wing Ma’am, Alison Ulrih se nada kako će Scissr ponuditi nešto više.

Alison Ulrih: Želim da poboljšam komunikaciju između lezbejki:

„Naša je želja da se unutar LGBT zajednice žene povežu kroz svoje nezavisne ili zajedničke kulturne interese“, poručuje Alison.

Zasad još nije poznat datum izlaska iOS mobilne aplikacije Scissrs na tržište, a s web stranice poručuju da će to biti – uskoro.

4 mišljenja na „Uskoro na tržištu – nova mobilna aplikacija isključivo za lezbejke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>