Udruga Lori objavila književni konkurs za najlepšu kratku priču LGBTIQ tematike

Kategorija: LezKULTura / Datum: april 16, 2014

Riječka udruga LORI i knjižara Ribook s ponosom pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u književnom konkursu za najlepšu kratku priču LGBTIQ tematike. Rok za slanje radova je 23. maj 2014.


Zainteresovane/e mogu poslati najviše dve neobjavljene priče dužine do 500 reči, na e-mail drustveni_tim@yahoo.com, s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. Priču treba potpisati šifrom i poslati u jednom prilogu, a u posebnom prilogu (attachmentu) treba navesti svoje podatke: ime, prezime, godište, mesto stanovanja, nekoliko reči o sebi, svojim hobijima i ljubavi prema pisanju.

knjikonkursLORI

Takođe, potrebno je da autori/ke naglase žele li da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smeju biti uvredljivi niti diskriminišući.

Prispele priče ocenjivaće i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, prevoditeljka, rokerka i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljka i publicistkinja, također vrlo angažovana zagovarateljica prava LGBT osoba; te predstavnica LORI, Antonija Stojanović, voditeljka društvenog tima LORI i prevoditeljka, koja i sama ponekad „piskara“, uglavnom kratke priče.

Najboljima knjižara Ribook sprema poklon-izdanje knjige, a udruga LORI poklon-pakete raznih iznenađenja. Nakon konkursa, u dogovoru sa zainteresiranim autorima/kama, priče će biti objavljene na internetskoj i Facebook stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi.

2 mišljenja na „Udruga Lori objavila književni konkurs za najlepšu kratku priču LGBTIQ tematike

 1. L.

  „Priču treba potpisati šifrom i poslati u jednoj koverti, a u posebnoj koverti treba navesti svoje podatke“
  nisam najbolje razumela da li se šifra i podaci salju isto na mail ili u koverti na određenu adresu?

  Odgovor
  1. Dragoslava Barzut Autor članka

   Draga,

   radi se o propustu u tekstu, naime reč je o prilogu a ne o koverti :) ispravljeno je sada, ako imaš bilo koje druge nejasnoće slobodno pitaj.

   Dragoslava

   Odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>