The Fosters: Porodična drama sa dve mame

Kategorija: Istopolna partnerstva, LezKULTura / Datum: oktobar 7, 2013

Serija prati porodicu koju čine lezbejski par: dve mame i njihova nesebična ljubav prema (usvojenoj) deci. Serija je apsolutno vredna gledanja, ne samo zbog vaše aktivističke involviranosti već zbog istinskog bogatstva likova koji se u njoj pojavljuju


The Fosters je ovogodišnja hit serija u produkciji ABC Family. Kada je serija najavljena, izvršna producentkinja Dženifer Lopez bila je zabrinuta zbog preterane različitosti likova: istopolni par različite rase, biološki sin jedne od partnerki, usvojeni blizanci hispano porekla sa problematičnom biološkom porodicom itd.

tumblr_mtjt53slo31so21i9o6_500

Međutim, i pored genetskog demografskog inženjeringa, sat vremena koliko traje jedna epizoda serije, prevazilazi jednostavnu melodramu zahvaljujući vrhunskoj glumi i veoma uverljivo prenesenom prodičnom dinamikom istopolnog para. Razlog tome je što The Fosters deluje stvarno! Mogli biste da ih poznajete, možda već znate nekoga kao što su oni.

Akcenat serije je na porodici koju čini istopolni par, i svi zapleti počinju u stvari upravo odatle. Dve mame: policajka Stef (igra je Teri Polo) i zamenica direktora u srednjoj školi Lena (srdačna Šeri Saum). Serija nikada ne gubi fokus sa njih dve tj. sa njihove hiperemotivne svakodnevice, u kojoj je često potrebno uložiti mnogo (više) da bi porodica mogla da funkcioniše.

Foto: afterellen via creative commons

Foto: afterellen via creative commons

Porodica je zaokružena usvojenim blizancima Hesusom (Džejk T. Ostin) i Marijanom (Siera Ramirez), i Brendonom (Dejdvid Lambert) koji je biološki sin Stef iz prvog braka.

Kada Lena u prvoj pilot epizodi dovede kući Keli, još jedno dete koje je na usvajanju, bez konsultacije sa Stef porodična drama se zahuktava.

Keli: Dakle, vi ste lezbejke. I ovo je pravi sin.
Hesus: Oni više vole reč „ljudi“, ali da – gej su.
Stef: Ko je to?!

Foto: afterellen via creative commons

Foto: afterellen via creative commons

Stvarno The Fosters prikazuje potpuno modernu porodicu iz vašeg bloka. Feministkinja Lena i policajka Stef, čini se verno preslikan model lezbejskog idealnog para. Serija obiluje humorom na račun Leninog radikalnog feminizma i pragamatičnosti koju ispoljava Stef.

Link sa kojeg možete da preuzmete prvu sezonu: The Fosters, prva sezona

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>