Sutra predstavljanje javnih politika u Narodnoj skupštini

Kategorija: Vesti / Datum: mart 26, 2015

zaglavljelogos1

Organizacije Labris i Forum za etničke odnose, u saradnji sa Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije, u petak, 27. marta 2015. u 11 časova u zgradi Narodne skupštine, organizuju okrugli sto na kome će biti predstavljene javne politike u oblasti zaštite prava i poboljšanja kvaliteta života LGBT građana i građanki


Tokom prethodne godine, organizacije civilnog društva za zaštitu ljudskih prava iz Srbije, izradile su javne politike u oblasti: Pristup pravdi i vladavina prava; Bezbednost, prevencija nasilja i borba protiv nasilja; Zabrana diskriminacije; Obrazovanje i socio-ekonomska stabilnost; LGBT kultura i identiteti.

Na okruglom stolu, 27. marta 2015. biće predstavljene združeno politike iz oblasti : Pristup pravdi i vladavina prava kao i bezbednost, prevencija nasilja i borba protiv nasilja. Poseban akcenat će biti stavljen na pitanje položaja i bezbednosti trans zajednice u Srbiji.

Politike će predstaviti: Danilo Ćurčić, YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava, Jovana Stopić – Beogradski centar za ljudska prava, Tijana Vojinović – Centar za evroatlanske studije, Jelena Vidić – Gejten LGBT.

Skup će otvoriti Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije, a uvodnu reč će dati Mladen Antonijević Priljeva iz Foruma za etničke odnose i Dragana Todorović iz organizacije Labris.

Javne politike nastale su sa ciljem identifikacije ključni problema i potreba LGBT populacije u Srbiji i predstavljaju ponuđena rešenja na neke od gorućih problema.

Okrugli sto na kome će biti predstavljene politike iz oblasti zabrane diskriminacije i obrazovanja i socio-ekonomske stabilnosti biće organizovan 9. aprila 2015. u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.

Javne politike su deo projekta „LGBT put do institucija – premošćavanje jaza“ koje zajedno sa partnerskim organizacijama, sprovode Labris i Forum za etničke odnose, a koji ima za cilj uspostavljanje održive i trajne saradnje između LGBT organizacija i institucija relevantnih za zaštitu ljudskih prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>