Stiven Fraj: Putin žrtvuje gej populaciju kao što je Hitler radio sa Jevrejima

Kategorija: featured, Vesti / Datum: avgust 9, 2013

Britanski glumac Stiven Fraj pridružio se pozivima da se Rusiji oduzme pravo organizovanja zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. zbog novih antigej zakona

Foto: huffingtonpost via creative commons

Foto: huffingtonpost via creative commons

U otvorenom pismu Međunarodom olimpijskom komitetu (MOK) i britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, Fraj je naveo da ruski lider Vladimir Putin „žrtvuje gej populaciju kao što je Hitler radio sa Jevrejima“.

„Putin ponavlja ovaj nenormalni zločin, samo ovoga puta protiv LGBT Rusa.

Policija ignoriše prebijanja, ubistva i ponižavanja, a svaka odbrana ili razumna diskusija o homoseksualnosti su protiv zakona“, naveo je glumac.

Zimske Olimpijske igre, koji bi trebalo da se održe u februaru u izletištu na Crnom moru, sa 35 milijardi funti uloženih u organizaciju, najskuplje su u istoriji i zamišljene kao prikaz moći ruskog predsjednika, pišu britanski mediji.

Zbog novih zakona koji su usvojeni ove godine, ogroman broj ljudi pozvao je Međunarodni olimpijski komitet da se zimske Olimpijske igre ne održe u Rusiji, a u SAD-u se čak poziva i na bojkot Igara.

„Apsolutna zabrana ruskih zimskih Olimpijskih igara 2014. u Sočiju je neophodna. Organizujte ih negdje drugdje u Juti, Lilehameru, gdjegod. Po svaku cijenu Putin ne smije da dobije odobravanje civilizovanog svijeta“, naveo je Fraj.

Prema novim zakonima, „propaganda“ i podrška „netradicionalnoj“ seksualnoj orjentaciji su zabranjeni i povlače visoke novčane kazne za svakoga ko „promoviše“ homoseksualnost kod osoba mlađih od 18 godina. Novi zakoni usvojeni su sa porašću homofobije i napada na LGBT zajednicu u Rusiji.

Izvor: CDM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>