Split: Četvrta Povorka ponosa

Kategorija: Vesti / Datum: jun 6, 2014

Četvrta Povorka ponosa u Splitu biće održana 7. juna, a podrška organizatorima stiže i od aktivistkinja i aktivista za LGBTTIQ ljudska prava iz Srbije koji izražavaju solidarnost u zajedničkoj borbi za ravnopravnost, dostojanstvo i prava LGBTTIQ osoba


Kako navode iz organizacionog odbora Split Pride-a ponovljeni prošlogodišnji slogan „Potpuna ravnopravnost“ ukazuje na neravnopravan i diskriminišući položaj LGBT osoba u Hrvatskoj.

Foto: Split Pride

Foto: Split Pride

Iz ogranizacije Split Pridea ističu da se zalažu za potpunu ravnopravnost – jednaku pravnu zaštitu za istopolne porodice koju uživaju raznopolne porodice – pravo na brak i vanbračnu zajednicu i od svojih zahteva neće odustati.

Nema razloga da Vlada RH tretira pitanje zaštite istopolnih porodice kroz poseban zakon, kao što nema razloga ni za izuzimanje usvajanja dece iz predloga zakona.

Državne institucije su odgovorne za položaj osoba koje žive u istopolnim porodicama kao građani drugog reda u Hrvatskoj i za stvaranje negativnog uticaja prema LGBT osobama u društvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>