Španski fudbalski prvoligaš u duginim bojama

Kategorija: Sport / Datum: jul 2, 2015

Ekipa Rajo Valjekano iz madridskog predgrađa Valjekasa predstavila je novi rezervni dres, koji će nositi u predstojećoj sezoni. Na dresu dominira dijagonalna pruga duginih boja. Istih detalja ima i na rukavima i šortsu


Iako fudbalske tribine, uz par izuzetaka (Sent Pauli jedan od najpoznatijih) nisu poznate kao previše tolerantne, sami klubovi i fudbaleri već duže vreme pokušavaju da daju svoj doprinos borbi za jednakost.

fudbal_lgbt

Recimo, viđali smo fudbalere kako na teren izlaze u kopačkama sa petrlama u duginim bojama. Međutim, Rajo Valjekano je svoj društveni aktivizam podigao na jedan potpuno drugi nivo.

Ekipa Rajo Valjekano iz madridskog predgrađa Valjekasa predstavila je novi rezervni dres, koji će nositi u predstojećoj sezoni. Na dresu dominira dijagonalna pruga duginih boja. Istih detalja ima i na rukavima i šortsu.

Rajo je takođe objavio da će sedam evra od svakog prodatog dresa otići u fond za borbu protiv netolerancije.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>