Sinoć otvorena Slobodna zona: ovo je film za sve nas!

Kategorija: Umetnost / Datum: novembar 8, 2013

Na festivalskom programu Slobodne zone i ove godine našli su se najbolji angažovani dokumentarni i igrani filmovi, pobednici najvažnijih svetskih festivala a među njima se nalaze i filmovi koji donose snažnu lezbejsku i feminističku poruku, nemojte ih propustiti


Deveti po redu filmski festival Slobodna zona trajaće do 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra i Domu Omladine u Beogradu, a po prvi put deo festivalskog programa istovremeno će moći premijerno da pogledaju i gledateljke i gledaoci u Novom Sadu i Nišu!

Foto: imdb via creative commons

Foto: imdb via creative commons

Danas pogledajte

19:00 Dvorana Kulturnog centra Beograda
Short term 12 (igr.)
režija: Destin Kreton

SINOPSIS

Sa svojih dvadeset i nešto godina Grejs radi kao supervizorka doma za zbrinjavanje problematičnih tinejdžera – Short Term 12. Iako je muče sopstveni demoni iz prošlosti, ona je posvećena svom poslu i štićenicima doma u kome radi. Kada Džejden, talentovan i nestrpljiv tinejdžer stigne u dom, Grejs više nije u stanju da ignoriše teškoće sopstvenog detinjstva što stavlja delikatnu ravnotežu između njenog ličnog života i posla u opasnost, tako da mora da se izbori sa krizom koja je ujedno uništava i daje joj neočekivan tračak nade.

„Muškarača“ u Nišu i Novom Sadu

U nedelju, 10. Novembar, 20:00 u Niškom kulturnom centru i sredu, 13. novembra, 20:00 u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine moí éte da pogledate francuski film „Muškarača“ koji govori o devojčici koju doživljavaju kao dečaka.
režija: Selin Sijama

Definitivno ima nečeg dečačkog kod desetogodišnje Lore. Ona se nedavno preselila u novu sredinu sa roditeljima i svojom malom sestrom, Žanom. Leto je i sva druga deca iz komšiluka se igraju napolju – samo Lora je sama, jer ne zna nikoga svojih godina. Ali onda, jednog dana, ona upoznaje Lizu, devojčicu istih godina kao i ona. Lora dopušta da njena nova drugarica veruje da je ona dečak. Lora postaje Mikael, i čim je došlo do ove “transformacije”, ona počinje da se igra sa ostalom decom iz komšiluka. Kako vreme prolazi, Lorin odnos sa Lizom postaje sve bliskiji što dvosmislenost njene situacije čini još složenijom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>