Sastanak sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti

Kategorija: Lobiranje, Vesti / Datum: avgust 27, 2015

Dana 25. avgusta u prostorijama Fonda za humanitarno pravo (FHP) održan je sastanak predstavnika Koalicije protiv diskriminacije i Koalicije za pristup pravdi sa Brankicom Janković, poverenicom za zaštitu ravnopravnosti


Predstavnici dve koalicije predstavili su svoj rad u domenu borbe protiv diskriminacije. Poverenica je informisala predstavnike civilnog društva o svojim planovima u narednom periodu. Tokom sastanka bilo je reči o budućim modalitetima saradnje između ove institucije i organizacija–članica dve koalicije, sa naglaskom na potrebi organizovanja javnih slušanja u Narodnoj skupštini, na kojima bi se skrenula pažnja institucija i celokupne javnosti na specifične probleme diskriminisanih grupa u Srbiji, kao i ponudila rešenja za prevazilaženje sistemskih problema u vezi sa diskriminacijom.

Jelena Vidić (Gayten), dr Zorica Mršević i Jovanka Todorović (Labris)

Jelena Vidić (Gayten), dr Zorica Mršević i Jovanka Todorović (Labris)

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Praxis, Regionalnog centra za manjine, Labris – organizacije za lezbejska ljudska prava, Gayten LGBT, Udruženja studenata sa hendikepom, Inicijative mladih za ljudska prava, CHRIS – mreže odbora za ljudska prava i FHP-a.

Koaliciju za pristup pravdi čine: Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, CHRIS – mreža odbora za ljudska prava u Srbiji, Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, NUNS i Praxis.

sastanak_poverenica4

Koaliciju protiv diskriminacije čine: Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS – mreža odbora za ljudska prava u Srbiji, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, PRAXIS i Regionalni centar za manjine.

Jovanka Todorović, pored informacija o trenutnim i budućim aktivnostima Labrisa, na sastanku istakla važnost pravnog regulisanja istopolnih zajednica u Srbiji i još jednom ponovila neophodnost hitnog usvajanja Model zakona o istopolnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>