Program podrške aktivizmu mladih žena OGLEDALO

Kategorija: LezKULTura / Datum: februar 26, 2014

Rekonstrukcija Ženski fond mlade žene i mlade osobe ženskog roda (u daljem tekstu MLADE ŽENE) smatra nositeljkama i akterkama društvenih promena. Drugu godinu za redom, program OGLEDALO želi da podstakne i podrži udružene mlade žene, uzrasta od 16 do 30 godina, širom Srbije, da aktivno učestvuju u odlukama koje utiču na njihove živote.

OGLEDALO_2014

Program je zamišljen da pruži dostupnu, fleksibilnu, stratešku podršku neprofitnim nevladinim organizacijama i neformalnim (neregistrovanim) grupama koje vode mlade žene, inicijativama i širokom spektru aktivnosti usmerenih na njihove stvarne potrebe, interesovanja, prioritete, a u cilju postizanja socijalne, ekonomske, rodne, seksualne i svake druge pravde i promena, kako u sredinama u kojima žive, uče i rade, tako i šire.

Ovaj program je namenjen pre svega mladim ženama koje kritički promišljaju stvarnost, zauzimaju jasan stav u odbranu svojih prava, ne boje se suočavanja i borbe protiv različitih oblika nepravde, koje bes zbog iste pretvaraju u kreativnu akciju, koje ne idu „niz dlaku“, koje žele da menjaju ono što ih „žulja“.

Konkurs je otvoren od 25. februara do 31. marta 2014. Vaš predlog projekta treba poslati na prijavnom formularu koji možete preuzeti na veb sajtu http://rwfund.org/formulari ili nas pozvati sa zahtevom da vam formular pošaljemo poštom. Kompletno popunjen formular treba poslati ili elektronski na: office@rwfund.org ili običnom poštom na sledeću adresu:

Rekonstrukcija Ženski fond, Stevana Sremca 3/19, 11 000 Beograd

Konačnu odluku o predlozima projekata donosi Odbor, posebno izabran za program OGLEDALO. Odluke će biti donete najkasnije do 10. aprila.

Maksimalan iznos podrške za pojedinačan predlog projekta je 150.000 dinara.Trajanje projekta je u periodu od početka maja do kraja decembra 2014.

Za sve nedoumice,dodatna pitanja možete se javiti Mirjani Mirosavljević Bobić na mirjana.mirosavljevic@rwfund.org ili Tel: 011 322 11 39

Više informacija o programu OGLEDALO možete naći na http://rwfund.org/grantovi/ogledalo-2014.

RŽF je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. Misija RŽF-a je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja nad ženama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>