Prajd Marš – uputstva

Kategorija: featured, Vesti / Datum: septembar 27, 2013

Uputstva za Prajd marš
Subota, 28. septembar 2013, 10-12 h
Park Manjež, Beograd


Parada ponosa 2013 biće održana 28. septembra u 10 časova u beogradskom parku Manjež, odakle će se nakon zvaničnog programa krenuti u šetnju Nemanjinom, ulicom Kneza Miloša i Masarikovom, a ceo događaj biće završen ponovnim dolaskom u Manjež. Ulaz u park biće moguć isključivo između 9 i 10 časova preko dva punkta na kojima će se vršiti provera: Trg Slavija (u pravcuka Nemanjinoj ulici) i kod Londona (ugao Kneza Miloša i Kralja Milana).

prajd

Akreditovani mediji će na skup ulaziti na punktu kod Londona, prema uputstvima koja će unapred dobiti od organizatora. S obzirom da će skup biti zatvoren, nije moguće priključiti se šetnji nakon 10 časova. Na samom ulazu naskup policija će vršiti proveru, stoga svako ko dolazi na šetnju mora imati ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument.U Beogradu će toga dana biti znatno pojačano prisustvo policije po čitavomgradu, posebno oko mesta održavanja Parade, a neke od ulica u blizini Manježa biće zatvorene.

Preporuka je da se na skup dođe javnim prevozom ili pešice. Dolazak do parka automobilom nije moguć. Ne preporučuje se dolazak malim ulicama i prečicama, kao ni u velikim grupama. Najbolje je da se sa sobom ponese što manje stvari i da garderoba ne bude upadljivih boja, bez obeležja LGBT pokreta (bedževa, zastava, transparenata) jer će na ulazu u Park policija oduzimati iste. Organizacioni odbor će obezbediti promotivni materijal koji ćese deliti na skupu.

Ukoliko neko želi da tokom šetnje ima svoje promotivne materijale i transparente, potrebno je da ih donese u četvrtak i petak (26. i 27.septembra) od 12 do 17 časova u EU Info centar (Makedonska 22) ili u petak 27. septembra u Medija centar (Terazije 3) od 10 do 16 časova za vreme Prajd foruma. Samo materijali dostavljeni unapred mogu da se upotrebljavaju tokom šetnje.Na samom skupu biće podeljena bezbedonosna uputstva za odlazak iz parka. Ukoliko neko dolazi iz drugog grada ili iz inostranstva i u strahu je zbog nepoznavanja grada i jezika može se javiti na mejl: sekretarijat@parada.rs,kako bi njegov ili njen dolazak bio organizovan na vreme i bez bilo kakvog bezbedonosnog rizika. Važno nam je da uputstva o bezbednosti budu dostupna svima, a još je važnijeda se svi pridržavamo ovih preporuka.

Vidimo se u subotu!

Jedno mišljenje na „Prajd Marš – uputstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>