Poziv za učestvovanje u radionici: „Od MARGINE ka CENTRU i obrnuto“

Kategorija: Vesti / Datum: februar 25, 2015

Grupa „Hajde da…“ poziva vas na radionicu „Od MARGINE ka CENTRU i obrnuto“ koja se kroz praksu fizičkog, plesnog, dramskog i dokumentarnog teatra, bavi pitanjima kao što su: Šta je to što nas spaja, a šta nas razdvaja? Šta znači za tebe život na margini?


Grupa „Hajde da…“ ima višegodišnje iskustvo u radu sa različitim grupama učesnika. Ono što je najviše inspirisalo u radu je mogućnost povezivanja osoba iz različitih delova društva.

ka centru

U periodu od 12. do 16. marta 2015. grupa „Hajde da…“organizuje radionicu koja će se, koristeći praksu fizičkog, plesnog, dramskog i dokumentarnog teatra, baviti pitanjima kao što su: Šta je to što nas spaja, a šta nas razdvaja? Šta znači za tebe život na margini? Da li te drugi vide onako kako bi volelo/la? Da li je umetnost prostor u kome možeš da postigneš jednaka prava? Radionica će biti organizovana u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16, Beograd). Vremensko trajanje tokom dana je u proseku 5 sati (sa jednom do dve pauze, uz osveženje). Radnim danima ćemo raditi od 16:30 h.

Radionica je namenjene osobama (starijim od 18 godina) iz Beograda i bliže okoline, koji sebe doživljavaju kao pripadnike/ce neke marginalizovane grupe, odnosno čiji je utisak da nemaju ista prava kao većina stanovništva u Srbiji. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi želele da steknu novo i drugačije pozorišno iskustvo.

Radionicu će voditi Boris Čakširan, koji već dugi niz godina kao pozorišni stvaralac koristi pozorišnu umetnost u cilju društvenog delovanja.

Organizatori nisu u mogućnosti da obezbede personalne asistente. Ukoliko bude zainteresovanih korisnika/ca kolica da se uključe u radionicu, po dogovoru će biti organizovan prevoz do prostora za rad i nazad. Ukoliko se budu prijavile gluve i nagluve osobe, biće obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik. Za osobe koje žive van Beograda nismo u mogućnosti da pokrijemo troškove puta, smeštaja i hrane.

Kako je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vreme. To mogu da učine tako što će popunjen upitnik za učesnike/ce poslati na e-mail marko@hajdeda.org.rs

Krajnji rok za prijave je 3. mart 2015. u 13 h.

Radionicu realizuje Grupa „Hajde da…“ u saradnji sa Kulturnim centrom REX, a finansijski ju je podržao Prince Claus Fund.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>