Politički angažman LGBT osoba na Balkanu: UKLJUČI SE!

Kategorija: Lobiranje / Datum: februar 27, 2014

uvodnakonferencijavictory

Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava i Victory Institute iz Vašingtona zajednički pokreću projekat „Politički angažman LGBT osoba na Balkanu“ koji će biti realizovan u Beogradu u periodu od marta 2014. do septembra 2014.


Projekat, koji će biti sproveden kroz set od šest edukativnih treninga za LGBT osobe iz regiona, (treninge vode eminentni profesori/ke, političari/ke, politički analitičari/ke) biće idealna prilika za sticanje relevantnih teorijskih i praktičnih znanja i motiv da se LGBT osobe osnaže za učešće u političkom životu.

Ko može da se prijavi na trening:

Set od šest edukativnih treninga je namenjen autovanim LGBT osobama iz BIH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova i Srbije koje žele da učestvuju u procesu demokratizacije društva kroz pristupanje političkim partijama ili neki drugi vid učešća u političkom životu. Treninzi će poboljšati razumevanje LGBT osoba o tome kako demokratija funkcioniše, pomažući im da iskoristite svoje pravo da učestvuju u strukturama odlučivanja u demokratskom društvu.

Tok treninga:

Tokom aprila 2014. iz navedenih zemalja, biće selektovano 30 kandidata/kinja koji će proći obuku u trajanju od 6 meseci (6 dvodnevnih treninga). Obuka će biti sprovedena od aprila do septembra 2014. Planirano je da se pokriju različite teme koje u fokus stavljaju učešće LGBT osoba u demokratskom procesu. Nakon obuke, kroz neformalne mreže lidera/ki biće ohrabrena interakcija i razmena informacija među polaznicima/ama.

Broj treninga: 6

Broj učesnica/ka: 30

ZEMLJE IZ KOJIH DOLAZE UČESNICI/CE: BIH, CRNA GORA, HRVATSKA, KOSOVO, SRBIJA

Teme:

  • Na svakom treningu biće obrađena po jedna tema iz korpusa tema:
  • Razlozi za uključivanje LGBT osoba u demokratske procese
  • Rad u okviru političke partije
  • Javni nastup
  • Kreiranje političke poruke
  • Kreiranje političke kampanje
  • Politički sistemi u regionu – razlike i sličnosti
  • Naučene lekcije

Mesto održavanja treninga: Beograd

Vreme održavanja treninga: mart – septembar 2014

Radni jezici: srpski, bošnjački, hrvatski i crnogorski

Rok za prijavu za prvi trening: 17. mart 2014.

Prvi trening će se održati 26-27. aprila (TBC)

Troškovi: prevoza, ishrane i smeštaja su pokriveni od strane organizatora (Labris i Victory Institut).

PRIJAVE SLATI: na email: jovanka.todorovic@labris.org.rs ili faksom na + 381 11 3227 480 sa naznakom: Prijava za trening „Politički angažman LGBT osoba na Balkanu“

Jedno mišljenje na „Politički angažman LGBT osoba na Balkanu: UKLJUČI SE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>