Političari SNS-a i SPS-a nedvosmisleno podržali predstojeću Paradu ponosa

Kategorija: featured, Vesti / Datum: avgust 12, 2013

Labris – organizacija za lezbejska ljudskih prava najoštrije osuđuje senzacionalističko izveštavanje u novinskom tekstu „Političari SNS-a i SPS-a se oralno zadovoljavali u šumi kod Bora“, objavljenom 10. avgusta 2013. u dnevnom listu „Alo“.

Foto: washingtonblade via creative commons

Foto: washingtonblade via creative commons

Smatramo da je nedopustivo nečiji ljubavni život pa makar to bio i ljubavni život visokih funkcionera naše zemlje, opisati terminima kao što je „oralno zadovoljavanje“. Kao da istaknuti funkcioneri koji su kako navodi list „Alo“ viđeni u blizini Bora u toku ljubavnog sastanka, ne gaje emocije prema svojim partnerima. Svođenje političara samo na seksualnu funkciju ne samo što je netačno i jednostrano, već je i degradirajuće. Na taj način se nepravedno ograničava smisaona suština političara i njihov potencijal. Pored toga što su homoseksualci, oni su i političari. Visoki funkcioneri iz vladajuće koalicije SNS-SPS dele sve životne radosti i boli, a ne samo seks ispred džipa.

Smatramo da se radi o podizanju tenzije pred Paradu ponosa i zato zahtevamo od policije i svih nadležnih organa da hitno reaguju i omoguće ovim istaknutim političkim funkcionerima i njihovim partnerima da neometano nastave da podržavaju predstojeću Paradu ponosa, kao i to da mogu bezbedno da prošetaju i tako slobodno iskažu svoju ljubav, a ne da moraju da se skrivaju po šumama i gorama i izlažu svoje živote opasnosti. Javnosti je poznato šta sve može da se desi u mraku, u šumi.

Takođe, osećamo građansku odgovornost da obavestimo najširu javnost da među srpskim političarima ima LGBT pripadnika / ca i da to nije praksa koja je ustaljena nedavno već LGBT političari u Srbiji imaju svoju istoriju i tradiciju i prenose svoja politička iskustva sa generacije na generaciju novih LGBT srpskih političara.

Takođe, obaveštavamo javnost da ćemo konataktirati nadležnu komunalnu policiju sa zahtevom za dežurstvo na teritoriji opšitne Bora kako se naši visoki lokalni političari koji pripadaju LGBT populaciji u budućnosti ne bi dolazili u nepoželjne situacije s obzirom da su mračna mesta vrlo nebezbedna. Labris zato ponavlja poziv nadležnim institucijama da se ozbiljno posvete prevenciji i to posebno u periodu pred Paradu ponosa.

Iz gore navedenih razloga pozivamo sve medije, političke partije, forumaše, blogere, korisnike i korisnice društvenih mreža, kao i sve građane i građanke da razmisle o načinu na koji se odnose prema LGBT političarima, te da im sa uvažavanjem i poštovanjem njihovog LGBT ponosa upute izvinjenje.

Dragoslava Barzut

*Tekst iznad koji Labris objavljuje satiričnog je karaktera u službi je skretanja pažnje na neku pojavu u društvu. Ukoliko se neko ko je objekat satire u našem tekstu oseti nepravedno izložen javnom smislu za humor, može da nam se obrati na labris@labris.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>