Podrška i poziv interseks osobama

Kategorija: Edukacija / Datum: mart 5, 2014

Gayten-LGBT pokreće prvo istraživanje o interseks osobama u Srbiji, kao i prvu grupu podrške interseks osobama i osobama iz njihovog najbližeg okruženja


Istraživanja pokazuju da se svaka dvehiljadita beba rađa kao interseks. Međutim, u Srbiji u ovom trenutku ne postoje podaci o broju interseks osoba, kao ni o njihovim iskustvima i kvalitetu života.

gayten-lgbt

Ukoliko ste interseks osoba, imate doživljaj da vaše telo nije određeno karakteristikama samo jednog pola ili želite da pružite podršku interseks osobi/ama iz vašeg okruženja, pozivamo vas da nam se javite na telefon 011 292 00 67 (radnim danima od 11 do 13 časova), kao i na imejl adresu intersexgayten@gmail.com (subject: interseks podrška).

Na sajtu Gaytena možete pronaći više informacija o interseks osobama i njihovim iskustvima:

Pročitaj više

Pročitaj više

Pročitaj više

Jedno mišljenje na „Podrška i poziv interseks osobama

  1. Abraxas

    Bravo! Ovo je jako bitna tema i ne treba je zapostavljati, a narocito treba raditi na osvescivanju gradjana po tom pitanju… Jer intersex osobe nisu „zbunjene“, vec su jednostavno to sto jesu i tacka.
    Konacno da se i kod nas u akronim LGBTQ zvanicno doda i I! :)

    Odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>