Održano drugo okupljanje PFLAG Srbija grupe

Kategorija: Vesti / Datum: april 28, 2014

U prostorijama Labrisa održan drugi susret PFLAG Srbija grupe koji je okupio roditelje, sestre i prijatelje lezbejki i gejeva koji su aktivno posvećeni unapređenju položaja i društvenog prihvatanja njihovih bližnjih


Drugom okupljanju PFLAG grupe prisustvovali su roditelji, članovi porodica, prijatelji, aktivistikinje i LBT žene. Okupljanje je tematski bilo usmereno ka istoriji delovanja organizacije PFLAG u svetu i medijskoj kampanji koju je Labris pokrenuo.

Nakon projekcije video materijala o istoriji PFLAG pokreta u svetu otvorena je diskusija o iskustvima okupljanja PFLAG grupa u regionu kao i o izazovima sa kojima mogu da se susretnu roditelji, članovi porodica i prijatelji u Srbiji.

PFLAG

Učesnice su razmenile svoja iskustva o procesima autovanja članova porodica i prijatelja, kao i šta je njima bilo potrebno u tim trenucima kako bi zajedno sa svojim ćerkama, sestrama, lakše prošle kroz ceo proces.

Okupljanje PFLAG grupe ima za cilj pružanje podrške roditeljima, članovima porodica i prijateljima, kao i LGBT osobama, kako bi se osnažile za zalaganje za LGBT ljudska prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>