Održan sedmi trening za zaposlene u srednjim školama

Kategorija: Edukacija / Datum: jun 4, 2013

U okviru projekta „Moja škola, škola tolerancije“ održan je seminar „Istopolna orijentacija u savetodavnom i terapijskom radu“. Ovo je sedmi seminar po redu namenjen nastavnicima/nastavnicama i stručnim saradnicima/saradnicama srednjih škola. Seminar je podržan od strane Heinrich Böll Stiftung-a, Civil Rights Defenders-a i Ambasade Kraljevine Holandije.

Foto: Labris

Foto: Labris

Seminaru je prisustvovalo 22 učesnika/učesnica iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Kovina, Valjeva, Subotice i Čačka. Dvodnevni seminar je obuhvatao sledeće teme: terminologiju i identitete, ljudska prava lezbejki i gejeva, društvene mehanizme homofobije, coming out, trans egzistenciju, stereotipe i predrasude, simuliranje konkretnog rada sa učenicima/učenicama drugačije seksualne orjentacije od heteroseksualne i upoznavanje sa lezbejskom egzistenciojm kroz metodologiju „žive biblioteke“.

Foto: Labris

Foto: Labris

Opšti utisak, nakon realizovanog treninga, je da zaposlene/i u srednjim školama prepoznaju potrebu za podizanjem nivoa znanja o LGBT populaciji i problemima sa kojima se suočavaju posebno u periodu adolescencije.

Kao najveće benefite sa radionice učesnice/i su navele/i metodologiju „žive biblioteke“, odnosno direktne razgovore sa lezbejkama i mladićem koji je u procesu prilagođavanja pola. Seminar je ocenjen visokom prosečnom ocenom 4,75.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>