Odložene završne reči portparolu SNP 1389

Kategorija: Vesti / Datum: jul 6, 2013

Nastavlja se cirkuska farsa pred Prvim osnovnim sudom: 9 h mnogo rano za suđenje; Letovanja traju do daljnjeg

Foto: Blic

Foto: Blic

Juče je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu ponovo odloženo suđenje Miši Vaciću, portparolu SNP 1389, na kome je trebalo da budu iznete završne reči za postupak koji se protiv njega vodi od 2011. godine na osnovu optužnice za širenje rasne i druge diskriminacije za vreme organizovanja Povorke ponosa 2009. godine (Krivični zakon, član 387).

Advokatkinja odbrane, Gordana Božilović Petrović, predložila je da završne reči budu iznete u septembru kada se dotična vrati sa letovanja.

Vrlo je simptomatično da advokati odbrane i u slučaju Mladena Obradovića kao i u slučaju Miše Vacića predlažu odlaganje postupka na jesen, nakon zakazane parade, a da kao razlog odlaganja navode letovanja koja traju do daljnjeg.

I pored toga što odbrana u ovom delu nije obavezna, jer je prisutan drugi advokat, i mogućnosti da se angažuje čak i treći advokat, sutkinja Ivana Ramić je po ko zna koji put izašla u suret ovim sramnim i bezobzirnim zahtevima.

Naredno suđenje zakazano je za utorak, 9. jul 2013. u 13 h (jer je advokatima odbrane 9h rano i nije ih sramota da to javno kažu niti je sutkinju Ramić sramota da to prihvati kao realan argument).

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>