Odlaže se Nedelja ponosa

Kategorija: Lobiranje / Datum: maj 19, 2014

nedeljaponosaodlozeno

Zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd, volonterski tim i brojni saradnici izražavaju duboko saosećanje i solidarnost sa građanima Srbije. Aktivisti LGBT organizacija su već na terenu. Pomažu u odbrani od poplave, skupljaju hranu, odeću, obuću i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

U ovom tragičnom trenutku smatramo neprimerenim održavanje bilo kakvih javnih manifestacija. Zato je Organizacioni odbor odlučio da odloži sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014, kao i šetnju planiranu za 31.maj.

Ponosni smo na građane Srbije na iskazanoj hrabosti i humanosti u borbi sa vodenom stihijom. Izražavamo veliku zahvalnost pripadnicima policije, vojske, žandarmerije i svim dobrovoljcima koji nesebično pomažu u spasavanju ljudskih života.

Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd se zahvaljuje svima koji su učestvovali u pripremi Nedelje ponosa i poziva LGBT zajednicu i sve ljude koji to mogu, da u narednim danima usmere svoju energiju na pomoć stanovništvu ugroženom od poplava.

O terminu održavanju Nedelje ponosa javnost će biti blagovremenom obaveštena.

Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>