Od danas možete registrovati domen .lgbt

Kategorija: Vesti / Datum: februar 10, 2015

U beskrajni veb prostor lansiran je pre koji dan prvi domen .lgbt, saopštili su iz konsultantske firme Out Now Consulting, koji su i ponosni vlasnici prve internet stranice na svetu smeštene na taj domen


LGBT je prva adresa na internetu koja je kreirana posebno za lezbejke, gej, biseksualne i trans* osobe. Koristeći pojam LGBT, domen jasno ukazuje kako je sadržaj na stranici namenjen LGBT zajednici. Iz Out Nowa su odlučili da predstave .lgbt veb adresu i za promociju besplatnog globalnog izveštaja o različitosti na radnom mestu, LGBT2020, koji govori o potrebi boljeg tretiranja LGBT radnika i radnica.

domen_lgbt

Out Now je nagrađen prvim .lgbt domenom na svetu. U svemu što smo radili oduvek smo se fokusirali na to kako LGBT osobama poboljšati život. U našoj kompaniji imamo izreku kako ‘LGBT baca čaroliju na ljude’. Mi smo samo jedan od igrača u velikom globalnom društvenom pokretu promene kojoj svedočim čitavog života i zaista je izvanredno koliko je LGBT zajednica danas puno bolje prepoznata kao važan deo društava širom sveta. Pred nama je još puno posla kako bi LGBT osobe u svakoj zemlji bile sigurne i osećale se ravnopravno, a pokretanje ovog domena je značajan korak napred kako bi se naše zajednice globalno združile, povezale, učile i gradile prepoznatljivost i uspešnost“, izjavio je Ian Johnson, izvršni direktor kompanije Out Now.

Učinkovita promocija jednakosti i podrške

Izjave podrške uputio je i Bret Semjuels, brend menadžer za domen .lgbt iz firme Afilias, koja upravlja domenom:

„Ponosni smo što možemo ponuditi novu internet adresu specijalizovanu za čitavu LGBT zajednicu. S prihvatljivom opcijom korištenja, domen .lgbt je zaštićeno mesto za prikaz različitih inicijativa ili drugih sadržaja povezanih s LGBT zajednicom, koja vam odmah jasno nudi LGBT dobrodošlicu i učinkovitu promociju jednakosti i podrške“, istaknuo je u saopštenju.

Na adresi OutNow.LGBT već je zabeleženo na stotine zahteva za preuzimanjem izveštaja LGBT2020.

Udruženja, firme, organizacije i svi ostali koji su zainteresovani za korištenje domena .lgbt za povezivanje sa zajednicom mogu se dodatno informisati na get.lgbt. Registracija domena trenutno je ograničena samo na nositelje zaštitnog znaka (trademarka), a javna registracija počinje danas.

Preuzeto i prilagođeno sa crol.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>