Labrisice

Radni tim


Aleksandra Gavrilović, Programska koordinatorka za Edukaciju

Foto: Labris

Foto: Labris

Rođena 1980. godine u Smederevu gde je završila Gimnaziju. Studirala je na Filozofskom fakultetu, smer Andragogija. Završila napredni nivo Racionalno-emotivno bihejvioralne terapije. Polja interesovanja: lezbejski aktivizam, ljudska prava, queer feminizam i psihoterapija.

konktakt: aleksandra.gavrilovic[at]labris.org.rs

Jelena Vasiljević, Programska koordinatorka za Info centar

Foto: Labris

Foto: Labris

Rođena 1978. godine u Beogradu gde je završila pravno birotehničku školu smer pravni tehničar. Polja interesovanja: aktivizam, ljudska prava, feminizam i psihoterapija. Veruje u potencijal svake pojedinke i pojedinca da menja svet i veruje u aktivizam.

kontakt: jelena.vasiljevic[at]labris.org.rs

Jovanka Todorović, Programska koordinatorka za Lobiranje i zagovaranje

Foto: Medija centar

Foto: Medija centar

U organizaciji Labris radi od 2010. godine kao koordinatorka programa za lobiranje i zagovaranje. Trenutno joj je najveći i jedini cilj da Zakon o registrovanom partnerstvu bude usvojen. Rođena je u Beogradu, završila je Fakultet političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Radila je u vladinom i nevladinom sektoru. Piše kratke priče, i voli da obogaćuje svoje znanje na polju moderne istorije i dekoracije enterijera.

kontakt: jovanka.todorovic[at]labris.org.rs

Aleksandra Pešić, Računovotkinja

Foto: Labris

Foto: Labris

Rođena 1968. godine u Beogradu. Školovala se i odrasla u Beogradu. Zaposlena u Labrisu od 2006. godine. Polja interesovanja: prava žena, dece i životinja.

konktakt: aleksandra.pesic[at]labris.org.rs

Dragana Todorović, Konsultantkinja za lobiranje i zagovaranje

Foto: Labris

Foto: Labris

Rođena 1980. godine u Novom Sadu. Diplomirala je politiku i međunarodne odnose u Londonu. Magistrirala je rodne studije na Departmanu za studije roda Centralno-evropskog univerziteta u Budimpešti, i trenutno radi na doktoratu iz iste oblasti. Profesionalno interesovanje: LGBT prava, javne politike, feministička politička teorija, seksualnost i nacionalizam, žene i politika, žene na selu, gender mainstreaming. Objavila više radova i prevoda iz navedenih oblasti, i učestvovala na mnogobrojnim naučnim i aktivističkim konferencijama. Radila je u vladinom i nevladinom sektoru, u zemlji i inostranstvu. Vegetarijanka.

kontakt: dragana.todorovic[at]labris.org.rs

Dragoslava Barzut, Urednica veb Labris portala

Foto: Labris

Foto: Labris

Blogerka i spisateljica. Urednica Labris novina od 2011. godine. Rođena 1984. godine u Crvenki. Diplomirana je komparativistkinja književnosti. Za pisanje osvojila nagradu Karver, za najbolju kratku priču u regionu, kao i nagradu Đura Đukanov za najbolju zbirku priča (Zlatni metak). Uredila zbornik lezbejskih kratkih priča sa ex Yu prostora (Pristojan život).

konktakt: dragoslava.barzut[at]labris.org.rs

Hronologija: Radni tim


Ljiljana Živković, delovala u Labrisu od 1995. do 2007.

Foto: Labris

Foto: Labris

Rođena 1972. godine. Jedna je od osnivačica Labrisa. Dugogodišnja aktivistkinja za ženska i lezbejska prava. Urednica je prvih brojeva Labris novina. Priredila knjigu Ljubav, u stvari (2008) u kojoj je objedinila intervjue lezbejskih parove na teritoriji Republike Srbije.

Radenka Grubačić 1997-2009
Jasmina Milanović 2001-2005
Dragana Ilić 2001-2004
Vesna D. 2001-2002
Tanja Smiljanić 2001-2002
Milena Zagorac 2001-2002
Nina Đurđević Filipović 2002-2005
Dijana Matijašević 2001-2008
Zorica Rajić 2002-2005
Tanja Kalinić 2003-2005
Ivana Todić 2004-2004
Jasmina Petrašinović 2002-2005
Snežana-Andreja Arambašić 2005-2006

Dragana Vučković, delovala u Labrisu od 2005. do 2010.

Foto: Labris

Foto: Labris

Isidora Sekulić, Prva ženska realna pa Političke nauke. Beograd. Uvek navija za slabije, osim vikendom kad navija za Liverpool FC. Jednom Labrisica, uvek Labrisica.

Ksenija Forca, delovala u Labrisu od 2005. do 2008.

Ksenija-Forca1

U Labrisu je bila aktivna na projektima koji su imali za cilj da informišu i prošire znanja drugih o lezbejskim i ljudskim pravima u najširem smislu (politička, ekonomska i socijalna prava). Najviše voli da radi kreativne psihološke i edukativne radionice sa lezbejkama, biseksualnim, queer i svim zainteresovanim osobama na istraživanju i osvešćivanju svojih potreba i potencijala, izgradnji kvalitetnih međuljuskih odnosa i slavljenju sopstvene različitosti. Teorijski je zanimaju koncepti queera, levog queer feminizma kao i feministički i antipsihijatrijski pristup mentalnom zdravlju. U „slobodno“ vreme piše kratke priče i poeziju, i umesto salveta, skuplja kamenčiće i lišće od kojih pravi kolaže.

Marija Savić, delovala u Labrisu od 2005. do 2010.

Foto: Labris

Foto: Labris

U Labrisu je radila svašta, najviše na projektima koji su imali za cilj institucionalno poboljšanje položaja lezbejki i cele LGBTQ zajednice, kao i podizanje vidljivosti. Sastančila sa nedokazanim institucijama u štiklama, slikala se za televiziju, uređivala veb sajt, organizovala povorku ponosa (ne i parade), radioničarila, i ispijala pivo na lezbejskim žurkama – sve to zbog ogromne ljubavi prema lezbejkama, kako se i sama identifikuje, uprkos mnogim protivljenjima. Najviše voli da piše participativne izveštaje o položaju queera i LGBT osoba na Zapadnom Balkanu, kao i da se smeje. Još više od najviše voli da pobeđuje fašiste, makar i u sudnicama, obučena u šljokice i štiklice. Jede meso. Ima porodicu koja bi mogla da se nazove lezbejskom, da je ovo normalna država. Deo porodice su i mačke Anđelina i Miu, ostatak je najdragocenija tajna.

Marijana Šerer, delovala u Labrisu od 2005. do 2006.

Foto: Labris

Foto: Labris

U Labrisu radila kao koordinatorka programa edukacije. Dvadeset godina se zalaše za prava marginalizovanih grupa.

Anja Hemon 2006-2007
Jelena Radić 2007-2010
Danijela Mladenović 2007-2007
Diana Mladenović 2008-2009

Majda Puača, delovala u Labrisu od 2008. do 2010.

Foto: Labris

Foto: Labris

Za Labris je najpre prevodila tekstove i vesti, držala radionice o seksu i levičarskom queer aktivizmu, da bi kasnije preuzela uređivanje i tehničko održavanje veb sajta. Marta 2009. se pridružila organizaciji Povorke ponosa, tokom koje se puno pojavljivala na TV-u i u novinama, te tako, za homofobe postala „glavna lezbača“ u Srbiji. Nakon nekoliko godina „slave“ tokom kojih je konstantno dobijala pretnje smrću, batinama i silovanjem, početkom 2011. se zaputila u Njujork, gde i danas živi. Trenutno se bavi šetanjem kučića i pravljenjem veb sajtova. Jedna je od osnivačica Queer Beograd kolektiva, kao i portala Transserbia.org.

Mirela Pavlović 2009-2010
Nataša Milenković 2010-2010

Sonja Gabelić, delovala u Labrisu od 2010. do 2012.

Foto: Medija centar

Foto: Medija centar

Transrodna žena, majka dve ćerke, buntovnica sa jakim razlozima zbog kojih je aktivistkinja Labrisa, Gaytena-LGBT, Parade Ponosa Beograd, građanskog pokreta 99 % i inicijatorka projekta Back2Nature. Zanimaju je prava planete Zemlje i svih živih bića na njoj, kvir identiteti, transfeminizam, antiglobalizam, potencijal lečenja bioenergijom, harmonizacija međuljudske komunikacije i komunikacije sa prirodom. Životu pristupa iz holističkog i permakulturnog ugla, a vreme najradije provodi u društvu male dece i biljaka.

Jelena Višnjić, delovala u Labrisu od 2010. do 2012.

Foto: Labris

Foto: Labris

Jelena Višnjić, mr, studije roda (Univerzitet u Beogradu). Aktivistkinja većeg broja feminističkih organizacija: Glas razlike, grupa za promociju ženskih političkih prava i Labris, grupa za lezbejska ljudska prava. Jedna od osnivačica festivala feminističke kulture i akcije – BeFem. Živi i radi u Beogradu.

Upravni odbor


Bobana Macanović, aktivistkinja Ženskog autonomnog centra

bobana_macanovic

Ana Zorbić, aktivistkinja Ženskog prostora iz Niša

Foto: Labris

Foto: Labris

Filološkinja za engleski jezik i aktivistkinja sa višegodišnjim iskustvom rada u organizacijama koje se bave ženskim, romsko ženskim i lezbejskim i GBT pravima. Zaposlena je u organizaciji Ženski prostor iz Niša kao koordinatorka administrativnog poslovanja. Radost joj pričinjava prevođenje tekstova relevantnih za feminističko i lezbejsko delovanje. Uživa u pripremanju veganske hrane. Živi srećnu lezbejsku egzistenciju sa partnerkom i pet mačaka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>