Nastup LGBT komičara i komičarki u KC gradu

Kategorija: Vesti / Datum: maj 8, 2014

Projekat „Laugh out proud“ sastoji se od večeri stand up komedije koji će se održati u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Splitu. U šouu simboličnog naziva nastupiće LGBT komičari i komičarke iz UK, Skot Kapuro i Lara King, a šou će voditi Marina Orsag iz Hrvatske


Cilj projekta „Laugh out proud“ je da se utiče na svest ljudi u vezi sa LGBT ljudskim pravima kroz humor i stand up komediju i to u periodu kada je i svetski dan borbe protiv homofobije. Projekat je pokrenula LGBT grupa LEZERO iz Zagreba, pod vođstvom Marine Orsag.

Skot Kapuro je odgajan u Dali Sitiju u Kaliforniji; kada je imao tri godine preplivao je Engleski kanal. Od 1993. godine, izbegavao je AIDS pričajući neukusne viceve u svakoj zemlji engleskog govornog područja. Skot je čovek od poverenja iako je okružen dvoličnošću, ipak i dalje uspeva da smisli novi izazov za sebe.

laud 2222

Lara King je pisala pesme. Ona ih je pevala prelepo. Između pesama pričala je smešne priče. I nekoliko viceva. Onda je napisala neke smešne pesme. Sada ona kombinuje oštar humor, uzdizanje melodija, lirsku simetriju reči i vrlo pametan šaljiv način da urnebesno opiše zbunjujuće apsurdnosti života. Ona peva kao anđeo i nasmejaće vas dok se ne upiškite.

Larina debitanska komedija dobila je odlične kritike, prošlogodišnjim festivalima u Brajtonu i Edinburgu. U septembru 2011. godine je osvojila nagradu Funny Women Awards i stigla je u finale The Loaded LAFTAs, The Amused Moose LaughOff i ‘L Talent’.

Pošto je obišla Britaniju sa Ronom Kameron, Su Perkins i top kabare divama Fascinantna Aida (proverite bodhran igrača, senzaciju na YouTube-u, ‘Cheap Flights’); Lara sada uživa u svom zasluženom trenutku slave. To je kao da su Elen Deženeris i Kej Di Lang nekako napravile dete sa Džonom Heglijem. Iako su lezbejke. Naravno ne Džon Hegli. On je muškarac. Potpuno briljantano. I jako jako smešno.

Marina Orsag je prva žena koja je u Hrvatskoj počela da se bavi stand up komedijom, i to pre devet godina. Iza sebe ima više od hiljadu nastupa a ovom prilikom će nastupiti na engleskom jeziku.

Za više informacija kliknite OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>