Mis Španije otkrila: Ja sam lezbejka

Kategorija: LezKULTura / Datum: avgust 25, 2014

U tradicionalnoj sredini, kakva je Španija, odluka Patrisije Jurene Rodriges, prošlogodišnje predstavnice ove zemlje na izboru za Mis Univerzum, da javno deklariše svoju istopolnu seksualnu orijentaciju, predstavlja ne mali čin hrabrosti


Ova 24-godišnja brineta otkrila je nedavno da je u lezbejskoj vezi sa španskom pevačicom Vanesom Klajn. Svoj „coming out“, Patrisija je učinila postavivši na Instagram fotografiju na kojoj su ona i njena partnerka u nežnom zagrljaju, uz tekst „Romeo i Julija“.

1416479-patrisija-rodrigez

Njen post je na platformi za razmenu fotografija lajkovan više od 5.000 puta, a pojavio se i na naslovnicama brojnih španskih listova.

„Ne stidim se zbog onog što sam uradila. Zadovoljna sam svojim životom“, izjavila je španska lepotica, zahvalivši se svima koji su je podržali.

Patrisija je jedna od retkih misica u svetu koja je javno otkrila da je lezbejka. Pre nje je to učinila bivša Mis Kentakija, Džuan Trent.

Patrisija je dva puta krunisana za Mis Španije: 2008. i 2013. kada je na takmičenju za Mis Univerzuma, u Moskvi, proglašena za prvu pratilju.

Izvor: 24 sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>