Memorandum o saradnji sa LGBT i njihovim porodicama

Kategorija: Vesti / Datum: jul 24, 2014

Presednik UO Asocijacije „Duga“ iz Šapca Aleksandar Prica i direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić potpisali su danas Memorandum o saradnji koji ima za cilj unapređenje kvaliteta usluga lezbejkama, gejevima, biseksualnim i transrodnim osobama i članovima njihovIh porodica


Prema rečima Price, ovaj projekat Asocijacija „Duga“ realizuje sa 146 centara za socijalni rad u Srbiju čiji stručnjaci su prošli trening i uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije.

1406130688143-520x250

Prema njegovim rečima, veliki problem je što LGBT osobe nemaju podršku svojih porodica.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić je rekla da je ova ustanova ima obučene profesionalce koji će moći da rade sa ovim osobama i njihovim porodicama i pruže im stručnu podršku.

Vasićeva kaže da je potreban poseban pristup u radu sa njima, posebno u maloj sredini kakva je Pirot.

Centar za socijalni rad dobio je zahvalnicu u znak priznanja za aktivno učešće u edukaciji posvećenoj poboljšanju položaja ovih osoba i njihovih porodica.

Izvor: Gay-serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>