Lena Dunham primila nagradu za doprinos LGBT zajednici i zahvalila svojoj sestri lezbejki

Kategorija: Vesti / Datum: april 10, 2014

Autorka i junakinja popularne serije „Girls“, Lena Dunham ove je nedelje primila nagradu organizacije Point Foundation za doprinos vidljivosti LGBT zajednice i u svom govoru posebno zahvalila svojoj sestri koja joj je otvorila oči o životima LGBT osoba


„Ovo je prostorija s verovatno najzgodnijim ljudima u kojoj sam ikad bila. Ne želim podržavati stereotipe, ali gej muškarci zaista znaju stvarno dobro urediti i počistiti. Valjda sam zato bila s toliko njih“, našalila se na početku svog govora 27-godišnja glumica. Dunham se uglavnom zahvaljivala svojoj porodici, ponajviše sestri Grejs.

lena_dunham_vogue

„Oduvek sam osećala snažnu emotivnu povezanost s LGBT zajednicom. Zapravo, poprilično sam se razočarala kad sam shvatila da me seksualno privlače muškarci. Kad se moja sestra autovla, pomislila sam: ‘Hvala ti Bože što barem neko u porodici može istinski zastupati moja uverenja i strast“, ispričala je Dunham, javlja Vanity Fair.

Odrastanje na Manhattanu lišeno predrasuda

Njena sestra Grejs autovala se sa 17 godina, što je za glumicu bila prekretnica u razumevanju problema s kojima se LGBT zajednica svakodnevno susreće. „Mi smo odrastali na Menhetnu, gde nikoga nije bilo briga koje si seksualne orijentacije. Bila sam jako ljubomorna na decu koja su imala dvojicu očeva. Naši roditelji bili su snažni zagovaratelji ravnopravnosti i tolerancije pa je njen proces autovanja bio oslobođen svih predrasuda. Zahvaljujući njima i okolini, ona je bila sigurna da je voljena i obožavana. Presrećna sam što je uspešno ušla u svet odraslih kao žena i kao lezbejka“, s ponosom je govorila Lena o svojoj sestri.

Glumica je s oduševljenjem i zanosom govorila i o seriji „Girls“ koja ruši sve tabue u medijskoj prezentaciji žena i ženskoj seksualnosti te kaže kako je prezadovoljna što ima mogućnost da radi s talentiranim pojedincima. „Pokušavamo prikazati nestereotipne primere različitih ljudi koji žive u ovom predivnom gradu“, kazala je Dunham koja Fodnaciji donirala 25 hiljada dolara za aktivnosti usmerene na LGBT mlade.

Izvor: Crol

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>