‘Korektivna silovanja’ događaju se i u SAD-u

Kategorija: Vesti / Datum: april 16, 2014

Korektivno silovanje je izraz skovan pre petnaestak godina u Južnoj Africi, zemlji sa sve učestalijim slučajevima u kojima grupe muškaraca siluju lezbejke kako bi ih „vratili na pravi put“. Nažalost, Južna Afrika nije i jedino mesto na svetu gde se ovaj zločin iz mržnje događa, a o tome progovara i Project Unbreakable


Grejs Braun, autorka projekta, dosad je fotografisala stotine žena i muškaraca koji su preživeli silovanje, s ciljem njihovog osnaživanja. Njene fotografije, dopunjene rečima koje su za vreme silovanja žrtve morale slušati od svog silovatelja, potresne su i teško se zaboravljaju.

Foto: Grejs Braun

Foto: Grejs Braun

Crna statistika južnoafričke organizacije Luleki Sizwe kaže da samo u Cape Townu svake sedmice bude silovano najmanje 10 lezbejki.

Deo projekta Grejs Braun bavi se korektivnim silovanjem, a na fotografijama vidimo devojke koje su silovane kako bi ih „izlečili“ od homoseksualnosti. „Sada više nisi lezbejka“, „Previše si lepa da bi bila lezbejka“, „Dokazaću ti da si heteroseksualna“, samo su neki od citata koji se nalaze na transparentima ovih hrabrih mladih žena.

Izvor: radisarajevo.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>