Konkurs za najbolji video i fotografiju na temu „Različitost i antidiskriminacija“

Kategorija: Vesti / Datum: septembar 7, 2015

entersupport

Organizacija Studentskog kulturnog centra ŠKUC LL u saradnji s partnerima, organizacijom Gayten – LGBT i organizacijom Labris, pokreće konkurs na temu različitosti i nediskriminacije. Konkurs je deo zajedničkog projekta „Bezbednost i ravnopravnost“, koji je podržan od strane programa Delegacije Europske unije


Konkurs za najbolji video i fotografiju je otvoren za sve zainteresovane osobe starije od 14 godina (od 14 godina naviše), i traje do 30. septembra 2015. godine. Ovim konkursom želimo da podstaknemo razmišljanje o tome šta je podrebno preduzeti kako bi se sprečio nejednak tretman ljudi koji su različiti u odnosu na pol/rod, uzrast, invalidnost, rasu, etničku pripadnost, veroispovest, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili druga lična svojstva.

logo_bezbednostEU

Učestvovanje na konkursu (prava i uslovi):

1. Konkurs je otvoren za sve zainteresovane, koji će biti podeljeni u tri uzrasne grupe:

  • Grupa 1: 14 do 18 godine
  • Grupa 2: 18-25 godine
  • Grupa 3: od 25 godina nadalje.

2. Konkurs je otvoren za pojedince i grupe. U slučaju da se na konkurs prijavi grupa, svi članovi/članice moraju biti u skladu s starosnim ograničenjem konkursa, ograničenje se ne odnosi samo na potencijalnog mentora/mentorku grupe.

3. Sadržaj rada mora se odnositi na kulturu različitosti i sprečavanje svakog oblika diskriminacije.

4. Konkurs je otvoren samo za one čije su prijave i radovi u skladu sa uslovima konkursa.

5. Video klipovi moraju biti prosleđeni na CD ili DVD formatu, a fotografije putem e-maila sa svim detaljima.

6. Svaki zapis mora sadržati potpisanu izjavu u kojoj osoba daje garanciju da je poslati rad rezultat vlastitog rada (ako je rad doprinos više autora/autorki nagradu će potpisati i dobiti grupa) i izjava da organizator može njegov / njen rad bez nadoknade objaviti na „Danima različitosti“, koji će se održati od 8. i 9. oktobra 2015. godine u Beogradu.

7. Uz rad je potrebno poslati i lične podatke autora/autorke: ime, adresa, e-mail adresu, telefonski broj (opcija: škola i smer obrazovanja, članovi grupe). Organizatori će podatke o učesnicima/učesnicima konkursa čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

8. Potencijalne putne troškove ili troškove rada organizator nije u mogućnosti da refundira.

9. Uputstva o načinu podnošenja radova:

KONKURS ZA KRATKI FILM

Video snimak mora biti u maksimalnom trajanju od dva minuta (120 sekundi) i ne bi trebalo biti podeljen na delove/poglavlja. Komisija će oceniti kvalitet filma u pogledu sadržaja, kao i tehnički kvalitet izrade video snimka. Poželjno je da se u montaži unapredi i kvalitet zvuka. Film poslati sa podacima o autoru i datumom proizvodnje. Video zapis u rezoluciji ne manjoj 640 x 480 piksela i u MPEG2 formatu, poslati na CD / DVD format na: Labris, Majke Jevrosime 42/31, 11000 Beograd i obavezno napisati „Video konkurs/Dani različitosti“.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Fotografije trebaju biti minimalne veličine 2.500 piksela a najveće 3.500 piksela. Veličina fajla (jedne fotografije) ne sme preći 2 MB. Fotografije u digitalnom formatu JPG poslati na e-mail adresu: labris@labris.org.rs sa naslovom „Foto konkurs/Dani različitosti“. U poslatom e-mailu bi trebalo ukratko opisati dizajn, motive i razlog zašto je fotografija adekvatna za aspisani konkurs kao i autorove/autorkine lične podatke.

10. Stručna komisija će na kraju konkursa izabrati najbolji video i najbolju fotografiju u svakoj starosnoj grupi, a autorki/ke nagrađenih radova će primiti i simbolične novčane nagrade. Odluka komisije biće konačna i bez prava žalbe.

11. Svi učesnici/učesnice i pobednici/pobednice konkursa će biti obavešteni o rezultatima konkursa najkasnije do 1. oktobra. 2015 godine.

12. Dodela nagrada će biti održana na Nacionalnoj konferenciji 8. oktobra 2015. godine, koja će se održati u okviru „Dana različitosti“ u Beogradu. O mestu održavanja „Dana različitosti“ ćete biti blagovremeno obavešteni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>