Konkurs Sterijinog pozorja: Olga Dimitrijević napisala najbolji dramski tekst

Kategorija: Vesti / Datum: februar 20, 2015

Na konkurs Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst u 2014. godini stiglo je 85 radova


Žiri u sastavu Ana Tasić, Miloš Latinović i Nikita Milivojević, pročitao je sve tekstove i doneo jednoglasnu odluku da za nagradu predloži tekst “ Kako je dobro videti te opet“, čij je autor potpisan pod šifrom „Oktobar”.

olga-3-stupca_524564S0

Nakon odluke žirija i uvida u razrešenje šifri, utvrđeno je da je autorka nagrađenog teksta Olga Dimitrijević, dramska spisateljica iz Beograda.

Žiri je u donošenju odluke bio vođen sledećim kriterijumima: da je tekst superiorno napisan u pogledu zapleta, likova, razvoja dramske radnje, da je značajan danas, za savremenu publiku, ali i da istovremeno ima i važan univerzalni smisao. Takođe, žiriju je bilo važno da tekst bude specifičan, ali i slojevit, da ima šire društvene, poetske, filozofske dimenzije, da se konkretne i pojedinačne teme i likovi koji se u tekstu tretiraju mogu iščitati iz različitih uglova.

Nagrada autorki pobedničkog teksta biće uručena 29. marta, na Dan Sterijinog pozorja.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>