Koncert grupe U pol’ 9 kod Sabe na Feminišu

Kategorija: featured, Feminizam / Datum: septembar 13, 2013

Feminiš vas poziva na koncert ovog sjajnog, mnogobrojnog, devojačkog (uz jednog momka pride) benda iz Zagreba, koji će se održati u Nišu 21. septembra od 22h, u Klubu Juridicum (Pravni fakultet).


Koncert se održava u okviru FemiNiša – Festivala ženskog aktivizma i umetnosti Više o ovogodišnjem FemiNišu možete naći na sajtu Ženskog prostora.

O BENDU

U pol’ 9 kod Sabe su osmočlani bend osnovan pre tri godine u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove ex-basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda čiji smart indie pop okuplja sve više ljudi na koncertima klubova i festivala kao što su Medika, Tvornica, Cest is d’best, VOX, L-fest…

poster KONCERT

Duhovite i melodiozne songove žanrovski određene na raskršću indie popa i cabareta pišu klavijaturistica Ana Opalić i pevačica Martina. Na ostalim instrumentima nalaze se: Goran (gitara i ukulele), Marieta (saksofon), Olga (akustična gitara), Zrinka (bubnjevi), Nataša (bas) i Maja (violina).

Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog, spoj je različitih marginalnih/manjinskih pozicija i kao takav odlučio je opevati do sada neispričane priče. U pol’ 9 kod Sabe tako već potpisuje neke od underground himni zagrebačke feminističko-queer scene. Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije.

Više o bendu naći ćete na njihovoj fb stranici.

ULAZNICE

Cena ulaznice za koncert je solidarnih 200 dinara. Za sve informacije u vezi karata možete se obratiti Ženskom prostoru putem fejsbuka slanjem poruke u inbox.

Ulaznice će biti moguće nabaviti i neposredno pre koncerta na mestu događaja.

PREVOZ Beograd-Niš

Za određen broj onih koje/koji nisu iz Niša, a volele/voleli bi da prisustvuju ovom izuzetnom događaju, organizujemo besplatan prevoz Beograd-Niš-Beograd. Pošto je broj mesta u autobusu ograničen, molimo vas, prijavite se na vreme!!!

KONTAKT

Prijave za prevoz možete uputiti na 065-5230552 (Tamara Mitić) Ili na 018-522485 (Ženski prostor), kao i na e-mail adresu: prijave@zenskiprostor.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>