Komšija im vratio veru u čovečnost

Kategorija: Istopolna partnerstva / Datum: novembar 27, 2013

Primetio sam bocu pića ispred naših ulaznih vrata i pisamce na kojem je bilo ispisano moje i ime mog dečka. Dugo nisam video tekst svojeručno pisan. Međutim, mnogo fenomenalnije od pisanja rukom bilo je ono što smo zatekli u pismu


Požurio sam, gotovo trčećim korakom stigao sam do vrata. Nikada ne bih odbio i uvek bi se obradovao boci kvalitetnog viskija, ali zašto bi neko doneo viski i ostavio ovako ispred vrata, za nas dvoje. Popeo sam se na sprat da pokažem Džonu. Kada smo pročitali pismo, čitav minut nijedan od nas nije rekao ni reč. Ostali smo bez teksta.

Foto: buzzfeed via creative commons

Foto: buzzfeed via creative commons

Mark i Džon,
Siguran sam da nisam prvi i nadam se da neću biti poslednji koji ovo govori. Došlo je vreme da država Kalifornija prizna braz za sve. Vas dvojici ne treba parče papira da biste potvrdili svoju ljubav, ali nadajmo se da će brak olakšati mnoge birokratske stvari. Vaš komšija, Džim Flin.

Dok sam počinjao da obožavam i da se istovremeno divim ovom čoveku, setio sam se da ga viđam svega nekoliko puta godišnje. Ti susreti prolazili bi u kratkoj interakciji, ljubazan pozdrav ili kratko pitanje za zdravlje.

Foto: buzzfeed via creative commons

Foto: buzzfeed via creative commons

Džon i ja smo zajedno već devet godina. Živimo u delu Čikaga gde ljudi uglavnom ne gledaju blagonaklono na LGBT zajednicu.

Dok mediji pokreću uglavnom horor priče o LGBT diskriminaciji i nasilju podstaknutom mržnjom, shvatio sam da treba da podelim ovaj dirljiv komšijski gest podrške. Tako je dobro imati saradnike na putu, ali je još bolje imati prijatelje.

Živeli Džim!

Izvor: BuzzFeed
Prevela: Dragoslava Barzut

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>