Kampanja ”Ponosna na svoje roditelje” 2006.

Kategorija: 20 godina Labrisa / Datum: septembar 2, 2015

Na današnji dan 2006. Labris je pokrenuo medijsku kampanju podrške roditeljima, prijateljima i prijateljicama lezbejki i gej muškaraca – ”Ponosna na svoje roditelje”


Kampanja se sastojala, između ostalog, od radio džingla i televizijskog spota. Tokom pronalaženja radio i televizijskih stanica koje bi ovom prilikom pružile uslugu oglašivanja, Labris je nailazio na mnoga odbijanja. Važno je napomenuti da u svim ovim slučajevima, Labris nije zahtevao bilo kakav oblik medijskog sponzorstva, dakle Labris je želeo da potencijalnim emiterima TV spota/radio džingla, radio i televizijskim stanicama, plati punu cenu emitovanja spota, odnosno radio džingla. Najveći otpor pružali su glavni i odgovorni urednici i direktori ovih medijskih kuća, koji su upućivali osobe iz marketinga da odbiju saradnju, najčešće bez adekvatnog obrazloženja.

Savet za ravnopravnost polova Vlade Republike Srbije odbio je da pruži podršku Labrisovoj kampanji, a kampanju je podržao Zavod za ravnopravnost polova, APV, Novi Sad. Nakon što je, polovinom oktobra, osim radio džingla i TV spota koji su se emitovali na radio i TV stanicama u Srbiji, izašao i oglas u nekoliko dnevnih listova, na kancelarijski telefon Labrisa počele su se javljati osobe koje su iznosile uvrede na osnovu seksualne orijentacije. Takozvani hate calls, trajali su tokom cele kampanje. Takođe, na E-mail zaposlenih, stizali su mailovi uvredljive sadržine.

Iz arhive Labrisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>