Intervju: Finn Mackay – O značaju organizovanja lezbejskog marša i njegovoj suštini

Kategorija: Intervju, LezKULTura / Datum: jun 15, 2015

Finn-March-2011-1dr Finn Mackay, senior predavačica sociologije na Fakultetu za zdravlje i primenjene nauke (Univerzitet Bristol, Uk)
Autorka knjige: Radikalni feminizam (2015)

Istražuje u oblasti savremenog britanskog feminizma i aktivizma. Prati promene u ovom pokretu, od drugog talasa (1970-1980) do danas. Feministkinja i aktivistkinja dvadesetogodišnjeg staža, bavila se osnivanjem Londonske feminističke mreže i oživljavanjem „Vratimo noć“ akcije, 2004. godine. Pre nego što se vratila na akademiju, podučavala je mlade, radeći na prevenciji porodičnog nasilja i nasilničkog ponašanja. I dalje je aktivna u ženskom sektoru u polju istraživanja za organizacije poput Women’s Aid. Druga istraživanja na kojima je radila su vezana za rodne studije, lezbejske i gej studije i posebno rodni identitee, definicije, izraze i izazove unutar LGBT zajednice.

Autorka filma: Aleksandra Nestorov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>