ILGA Europe godišnja konferencija po prvi put u regionu

Kategorija: Vesti / Datum: oktobar 15, 2013

17. godišnja konferencija krovne LGBTI organizacije u Evropi

Hrvatska, Zagreb, 24-27. oktobar 2013, hotel Šeraton


ILGA Europe najveća i politički najuticajnija LGBTI krovna organizacija u Evropi, koja okuplja 355 organizacija civilnog društva iz 44 evropske države, održava 17. po redu godišnju konferenciju u Zagrebu od 24 do 27. oktobra 2013. godine

ilgazagreb

Konferencija pod nazivom „Porodica je važna!“ (Family matters! Reaching out to hearts and minds) će se održati u hotalu Šeraton, a njoj će prisustvovati blizu 300 aktivista/tkinja LGBT organizacija iz 42 zemlje kao i predstavnici/ce Evropskih institucija.

Konferencija je jedinstvena prilika da brojni LGBTI aktivisti/tkinje diskutuju o zajedničkim problemima i izazovima, da razmene iskustva i primere dobre prakse po pitanju suprotstavljanja diskriminaciji i borbe za postizanje jednakosti. Sve ovo će se postići na 35 radionica ali i na sastancima koje je moguće organizovati za vreme trajanja konferencije kao i u slobodno vreme.

ILGA Europe godišnja konferencija je takođe idealna prilika da se slave pojedinačni i zajednički uspesi LGBT organizacija širom Evrope i da se sa njima upozna što veći broj aktivista/tkinja ali i da se postave temelji budućih zajedničkih projekata. Sa druge strane konferencija predstavlja godišnji sastanak članova ILGA Europe gde se vrši i izbor za nove članove odbora i gde se usvaja plan aktivnosti i finansijski izveštaj za prethodnu godinu koji podnosi izvršni odbor ILGA Europe.

Labris će učestvovati na panelu „Zajednički napori LGBT organizacija i sindikata ka uspostavljanju pune jednakosti LGBT osoba na tržištu Istočne evrope“ gde će izneti svoje planove i strategiju u oblasti rada i zapošljavanja LGBT osoba u Srbiji.


Understanding the ILGA-Europe Annual Conference from ILGA-Europe on Vimeo.

Ciljevi konferencije su:

  • Razmena znanja i iskustva kao i podizanje kapaciteta LGBT aktivista/kinja u području zagovaranja, osmišljavanja i implementacije kampanje;
  • Identifikovanje ključnih mogućnosti zagovaranja;
  • Razvijanje zajedničke evropske vizije budućnosti LGBT pokreta i strategija za postizanje pozitivnih društvenih i političkih promena.

Aktivnosti i radionice na konferenciji:

Radionice su koncipirane tako da prate glavnu temu konferencije ali takođe obrađuju i brojne druge interesantne teme sa aspekta koji je povezan sa vodećom temom. Radionice će pokriti sledeće oblasti:

problemi LGBT mladih, organizovanje parade ponosa, povećanje kapaciteta organizacija govor mržnje, uloga sindikata u postizanju ravnopravnosti LGBT osoba, rad s školama u prevenciji vršnjačkog nasilja, zagovaranje za prava istopolnih parova, problemi sigurnosti za LGBT aktiviste, upotreba socijalnih mreža u zagovaranju, stvaranje LGBT pokreta, kako voditi organizaciju, religija i homofobija, problemi istopolnih parova, problemi transrodnih osoba, problemi interseksualnih osoba, zločin iz mržnje, strateško parničenje, nova istraživanja, kako ojačati pokret LGBT roditelji, koorporativna podrška LGBT pokretu, LGBT sport itd).

Na panelima i na plenarnim sesijama, govoriće uticajni političari iz inostranstva i zemlje koja je domaćin konferencije.

Društvene aktivnosti su takođe sastavni deo svake ILGA Europe konferencije i one podrazumevaju svečanu večeru koja je predviđena za zatvaranje konferencije, filmske projekcije, tematske zabave, izložbe, razgledavanje grada domaćina itd.

Sve o ILGA Europe konferenciji možete pratiti na njihovom sajtu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>