IDAHO 2013 – LGBT piknik na Studentskom trgu

Kategorija: Saopštenja / Datum: maj 17, 2013

Povodom 17. maja Međunarodnog dana protiv homofobije i transfobije, organizacije za LGBT prava organizuju akciju „Šareni piknik“ koja će biti održana na Studentskom trgu (Univerzitetski park) u petak 17. maja od 13 do 14 sati.

Tokom akcije građani/ke će moći da razgovaraju sa LGBT aktivistima, učestvuju u zanimljivom kvizu, biće deljeni promotivni materijali i drugi prigodni pokloni.

17. maj se kao Međunarodni dan protiv homofobije i transfobije obeležava od 2004. godine kada je homoseksualnost skinuta sa liste bolesti.

Akciju organizuju:    Gayten, Izađi – grupa za podršku mladim gej muškarcima, Kvirija centar, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, Siguran puls mladih, Žene u crnom.

Beograd: Međunarodni dan borbe protiv homofobije

Radio Slobodna Evropa, objavljeno: 17.05.2013

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, koji se u Srbiji obilježava devetu godinu, ocjenjuje se kako se ta zemlja ne može pohvaliti velikim iskorakom u zašiti prava manjinskih populacija, pogotovo LGBT osoba. Da bi društvu ukazali da su dio svakodnevice, pripadnici ove seksualne manjine i ove godine su u Beogradu organizovali nekoliko manifestacija. 17.5.2013. RSE Video/Iva Martinović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>