Dve godine od smrti Štefe Markunove

Kategorija: Vesti / Datum: jun 18, 2014

Danas se navršava dve godine od kada sa nama nije naša divna prijateljica pesnikinja i mirovna aktivistkinja Štefa Markunova


Ne samo u ovom danu već u svakom danu koji dolazi sadržan je generacijski trud i zalaganje velikih žena koje su svoje lične priče neraskidivo izjednačile sa političkim. Jedna od tih velikih žena svakako je i Štefa Markunova, lezbejska pesnikinja i mirovna aktivistkinja. Štefa je bila aktivna u ženskim mirovnim grupama devedesetih kao i u Labrisu od njegovih samih početaka.

Samo ono što nisam uradila, nisam ni pokušala. sloboda se ne dobija, ona se usvaja, prvo izgraditi sebe u intergralno izbalansirano biće, u etičkom smislu, intelektualnom, učiti od drugih, znanja koja su dostupna, menjati sebe i svet u plemenitije i bolje, u altruističkom smislu deliti sa drugima znanje koje je univerzalno svačije, tako menjati sebe i svoju okolinu.

Danas kada se navršava dve godine od njene smrti objavljujemo kratki pregled fotografija Štefe Markunove iz arhiva Labrisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>