Dodela godišnjih nagrada Koalicije protiv diskriminacije

Kategorija: Vesti / Datum: april 15, 2015

zaglavljelogos5

Svečana dodela nagrada pojedincima koji su u toku 2014. godine značajno doprineli borbi protiv diskriminacije i razvoju kulture tolerancije u Srbiji biće održana u utorak, 21. aprila 2015. u prostorijama Medija Centra Beograd (Terazije 3, I sprat), sa početkom u 10:00 časova


Nagradu dodeljuje Koalicija protiv diskriminacije, koju čine Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS – Mreža odbora za ljudska prava, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, Praxis i Regionalni centar za manjine.

Nagrade se dodeljuju jednom godišnje, osobama, institucijama ili organizacijama koje su se u prethodnoj godini istakle u odbrani, zagovaranju i promociji kulture ljudskih prava i jednakosti u Srbiji, i to u sledećih pet kategorija: javna vlast, civilno društvo, mediji, biznis sektor i javna ličnost.

Članice Koalicije su složne u oceni da, uprkos uspešnom i mirnom Prajdu 2014, u Srbiji i dalje ima puno posla u sferi izgradnje otvorenog i tolerantnog društva koje je zasnovano na principima ustavne demokratije.

Pozivamo sve zainteresovane medije, organizacije i pojedince, a naročito one koji su prethodnih godina dobili nagradu Koalicije, da svojim prisustvom uveličaju svečanost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>