Danas pretres za Mladena Obradovića

Kategorija: Vesti / Datum: oktobar 23, 2013

Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava podseća da je pretres za Mladena Obradovića, slučaj broj K-86/2013 zakazan za danas 23. oktobar 2013. u 10 h, Palata pravde


Podsećamo da je vođa zabranjene organizacije Obraza, Mladen Obradović, još 20. aprila 2011. godine pred Višim sudom u Beogradu, prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra 2010. godine u Beogradu, ali je taj postupak odlukom Apelacionog suda početkom 2013. godine vraćen na ponovno suđenje.

Foto: Blic

Foto: Blic

Tužilaštvo je tvrdilo da je teza odbrane da su optuženi krenuli u odbranu pravoslavlja neprihvatljiva, već da se radi o diskriminaciji i organizovanju nereda.

Odbrana je tražila oslobađanje od krivice, uz tvrdnju da su svi optuženi išli na molitvu, a ne da izazivaju nerede po gradu. Branioci su optužili vlast za izazivanje nereda i tvrdili da je suđenje montirano i predstavlja politički progon.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju jer ćemo tako pokazati da nam je stalo da se organizovana mržnja osudi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>