3D Vagina-Kajak odveo japansku umetnicu u zatvor

Kategorija: Feminizam / Datum: jul 18, 2014

Japanska umetnica Megumi Igarashi koja je objavila planove da napravi kajak od 3D modela svoje vagine uhapšena je na osnovu kršenja zakona o opscenosti


Umetnica, poznatija kao Rokudenashiko čuvena je po tome što njena umetnost oslobađa ženske genitalije tabua, a uhapšena je nakon sto je poslala svoju vaginu skeniranu u 3D na oko 30 adresa. Navodno je, kako javlja britanski Indipendent, poslala te fajlove na adrese ljudi koji su i ranije finansirali slične njene projekte.

Japan_20140715

Četrdesetdvogodišnja Igarashi brani svoju umetnost i tvrdi da u njoj nema ničega opscenog. Kajak je samo jedan od predmeta inspirisanih i modelovanih po uzoru na njenu sopstvenu vaginu.

„Pi*kica je uvek bila tabu u japanskom društvu. Penis se, opet, infiltrirao u pop kulturu i regularan je deo ilustracija, ali pi*kica nikad nije bila na glasu kao simpatična“, napisala je ona na svom web sajtu.

„Pi*kica se smatra opscenom samo zato što se previše krije…. Ipak je to samo još jedan deo ženskog tela.“

Izvor: torontosun.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>