10 godina lezbejske akcije u Novom Sadu

Kategorija: Vesti / Datum: februar 11, 2015

U prostoru Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u četvrtak 12. februara sa početkom u 18 h NLO – Novosadska lezbejska organizacija premijernom projekcijom videa “U raskoraku zvezde” obeležiće 10 godina lezbejske akcije u Novom Sadu


12196_354497064737679_5861731045284914600_n

Program

NEZAVISNO DRUŠTVO NOVINARA VOJVODINE,
Zmaj Jovina 3/I

Četvrtak, 12. februar

U RASKORAKU ZVEZDE,
10 godina lezbejske akcije u Novom Sadu

18 h
Premijerna projekcija video eseja “U raskoraku zvezde”, deset godina lezbejske akcije u Novom Sadu
Trajanje : 100 min.

19:50 h
Razgovor na temu : LGBT i javni prostori

Tema je postavljena kao osnov za otvaranje razgovora i razmenu iskustava o političkim prostorima uopšte, motivacijama za njihovo osvajanje, odnosima javnog i privatnog, kapitala i samoupravnih moći, itd.

Učestvuju:

Biljana Stanković Lori, NLO
Smiljana Milinkov, asistentkinja na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta
Zoran Petakov Zeka, aktivista

Moderira:

Jelena Anđelovski, aktivistkinja

NLO je grupa nastala 2004. godine, a ove godine formalno zaustavlja svoj rad. Video esej koji prikazujemo je retrospektiva rada. Uređen je iz tri dela, organizovan u odnosu na prostore u kojima je NLO radila i koje je gradila : Geto kao prva, Crna kuća kao druga, MaTerra Mesto kao treća epizoda rada. Ovaj video je beleška desetogodišnje novosadske istorije iz manje poznatog ugla, a na određen način je i mapa planskog kretanja NLO-a kroz novosadske prostore kao sopstvene političke prostore koji su nastajali, rasli i menjali se, i sa jednom lezbejskom grupom.

U autorskim tekstovima, između ostalog, govori se o pokušajima kolektivnog organizovanja na principima raspodele moći i nehijerarhije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>